Välkommen till klubbträff, hägnträning, unghundsmönstring samt jubileumsfirande SSKK 20 år lördag 14 maj

Postad
Kopovklubben

Lördagen 14 maj bjuder SSKK in till en träff på Mamima Jakt, Östra Ryd. Under dagen kommer det finnas möjlighet till hägnträning av hundar. Vi öppnar även upp för ett antal platser för unghundsmönstring. Klubben firar 20 år som rasklubb i Sverige vilket såklart ska uppmärksammas! Det finns möjlighet till övernattning mellan 14-15 maj med tillhörande tvårätters middag på Yxnerum för er som är intresserade av det.

Under dagen kommer priset Årets Kopov samt Årets Prestation att delas ut.

Hägnträning 900 kronor för medlemmar i SSKK 2022. Sista anmälningsdag 30 april och anmälan sker genom att skicka ett mail till styrelsen.sskk@gmail.com med ditt namn samt uppgift om hundens ålder. Förskottsbetalning till klubben gäller.

Unghundsmönstring

Hägntest samt spårskallprov är två (av flera) moment som ingår i klubbens kriterier för hundar som i ett senare skede kan vara aktuella för en avelsrekommendation från SSKK. Det är viktigt att hunden som deltar har en viss vana att möta vildsvin då hägntesten är en bedömningssituation. Resultaten registreras hos klubben men inte officiellt på hunddata. Dock är testningen värdefull för klubbens avelsarbete samt vidare meritering.

  • Hundar (18 månader upp till fyra år) med officiellt HD och ED resultat står klubben för hela kostnaden som innefattar hägnprov samt spårskalltest.
  • Hundar (18 månader upp till fyra år) som icke genomgått HD och ED röntgen, medlem bekostar själv testningen till en summa av 1100 kronor.  
  • För att starta hunden i testverksamheten krävs medlemskap i SSKK för 2022

Gällande UM förbehåller styrelsen sig rätten att vid stort intresse göra ett urval bland anmälda hundar för att bla disponera en god mix mellan hanar/tikar. Antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag 30 april, anmälan sker via mail styrelsen.sskk@gmail.com. Vid anmälan uppger du ditt namn samt hundens registreringsnummer. Förskottsbetalning gäller.

Om du vill läsa mer om hur testet går till, gå in på https://www.kopovklubben.se/prov

Middag och boende 14-15 maj

Under kvällen 14 maj arrangerar vi en trevlig kväll på Yxnerum hotell med möjlighet till övernattning. Hotellrum där hundarna får vistas finns att tillgå. På kvällen serveras en tvårätters middag. Det går givetvis bra att enbart delta på middagen om så önskas.

Enkelrum med frukost samt 2-rätters middag 1090 kr/rum

Dubbelrum med frukost samt 2-rätters middag 1785 kr/rum

Hundrumsavgift 100 kr

Enbart middag 295 kr/person

Betalning för boende och middag sker till Yxnerum. Sista anmälningsdag för middag och boende är 13 april, anmälan görs till styrelsen.sskk@gmail.com

Fugelsta Gårds Iver efter hägnträning med vildsvinen på Mamima jakt