Rösta på Johannes Jönsson som Årets eftersöksjägare

Postad
Johannes Jönsson

Jaktgalan 2021 har under veckan släppt nomineringarna till de olika kategorier där jägare ska lyftas fram för sitt goda arbete och olika insatser inom det jaktliga området. I kategorin Årets eftersöksjägare finns Johannes Jönsson. Johannes äger två Slovensky Kopov och har under de senaste åren lagt mycket tid på eftersök. Johannes är med sina hundar en mycket god representant för kopovrasen i Sverige och hur de kan användas som framgångsrika eftersökshundar.

Johannes har tidigare fått utmärkelsen Årets prestation från Svenska Slovensky Kopovklubben för sina eftersöksinsatser.

Vi önskar Johannes lycka till!
För att rösta, gå in på följande länk: jaktgalan.se/arets-eftersoksjagare/

Styrelsens nominering:
Styrelsen för Svenska Slovensky Kopovklubben nominering till kategori Årets eftersöksjägare Johannes Jönsson har ett brinnande intresse för eftersök och söker ständigt nya utmaningar. Hans målsättning är att lära sig något nytt, att utvecklas mer som eftersöksjägare genom nya situationer
och kontakt med nya människor. Han är ambitiös, målmedveten och ger sig inte. Johannes utför mellan 300-350 eftersök per år. Johannes är en eftersöksjägare med hög kompetens men samtidigt alltid öppen för att lära sig någon nytt. I det praktiska eftersöksarbetet gör han alltid sitt yttersta för att tolka och förstå situationen med det skadade viltet. Han är noggrann och inget lämnas åt slumpen. För Johannes handlar det alltid om att analysera tecken och spår i naturen för att förstå statusen med det skadade viltet så att rätt beslut kan fattas i nästa steg för att avsluta lidandet snabbt. Han lägger mycket tid på att göra eftersök, både vad avser trafikeftersök, stora godsjakter men likväl lokala jaktlag samt åteljakter. Han ställer upp när det gäller. I det publika med sociala medier har han alltid en noggrannhet och väljer att återge i text samt med bilder som inte väcker anstöt. Johannes visar alltid en seriös inställning inför andra när han pratar om eftersöksarbete.
Johannes hundar är familjemedlemmar och han har gott fokus kring hundarnas välbefinnande.