Rapportera in hälsoproblem till klubben!

Postad
Kopovklubben

Det har en tid cirkulerat många uppgifter i sociala medier om hundar med olika hälsoproblem. Detta har naturligtvis styrelsen noterat men då det inte finns någon form av skyldighet att rapportera sånt varken från veterinärer eller hundägare är vi helt beroende av att berörda hundägare väljer att dela med sig av sina problem. Då det ändå rör sig om ett mindre antal hundar, och vi inte kan dra slutsatser enbart från vad vi sett på Facebook, vill vi här UPPMANA alla som har/har haft problem av vilket slag det vara må att kontakta styrelsen så att vi får en möjlighet att få en bild av läget.
Kom ihåg: Problem som upptäcks behöver vi hjälpas åt med att hantera. Ingen uppfödare vill få hälsoproblem bland sina valpar men ingen kan heller helt förebygga detta. Just HD och ED röntgenresultaten är officiella och kan läsas på hunddata, men om hunden får problem ifrån höfter och/eller armbågar behöver vi få veta. Även andra problem som till exempel leder, rygg, hjärta eller andra inre organ osv. Allt sånt vet vi inget om utan att hundägarna berättar för oss.
Alltså: Vi hoppas verkligen att vi alla kan hjälpas åt att för rasens skull bilda oss en så bra bild som möjligt av läget SÅ HÖR AV ER till styrelsen med de korrekta uppgifterna så att vi kan fortsätta bortse från rykten o få en sanningsenlig bild. Även om du inte är medlem i SSKK så går det bra att höra av sig i detta ärende.
Mvh Björn Esplund
Avelsråd